3 Kasım 2014 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI SEBZE KAVURMASI



Uzuuuuun zamandır beni bekleyen bloğumdan ve sizlerden özür dileyerek sizlere hem et yemeklerinin yanına hem de sebze severlere alternatif bir tarif vermek istiyorum.

Kolay olduğu kadar lezzetli de olan tarifimin malzemelerini vermeden önce tüm malzemeyi dilediğiniz miktar kullanabileceğinizi belirtmek isterim

Malzemeler:

Brokoli
Karnabahar
Jülyen doğranmış kırmızı biber
Jülyen doğranmış yeşil biber
Jülyen doğranmış havuç
1 adet soğan
Tuz ,Karabiber



Kaynamış ve tuzu eklenmiş suya önce karnabaharı 5-6 dakika sonra da brokoliyi ekleyerek haşlayınız (parçalanmaması için çok uzun süre suda tutmayınız) Süzüp bir kenara alınız.

Sıvıyağ eklenmiş tavada önce küp küp doğranmış soğanı ardından da havucu ekleyerek kavurmaya başlayınız.(Bu esnada üzerine bir kapak kapatıp kendi suyunu salmasını ve daha iyi pişmesini sağlayınız.) Kavurmaya devam ederken biberleri ekleyiniz.Biberlerle birlikte iyice kavrulan ve piştiğine emin olduğunuz sebze karışımına brokoli ve karnabaharı ekleyin birlikte 5 dakika daha kavurun.Soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı süzme yoğurtla servis yapın.1 gün bekledikten sonra tüm zeytinyağlılar gibi daha da lezzetleniyor.

Afiyet olsun....

Hiç yorum yok: